Przystanek Piekarnia jest wielopokoleniową firmą założona w 1951 roku, pod nazwą Piekarnia Osiedlowa Sławomir Krzosek. Wyróżnia nas tradycja pielęgnowana od najmłodszych lat oraz wieloletnie rzemiosło i pasja przekazywana z pokolenia na pokolenie.
NASZA HISTORIA
0r.
Zdobywanie doświadczenia w branży piekarniczej przez dziadka Edwarda.
0r.
Otworzenie pierwszego zakładu piekarniczego w Piasecznie pod nazwą Piekarnia Krzosek.
0r.
Uruchomienie pierwszego punkt firmowego Piekarni Osiedlowej. Chleby żytnie i razowe stanowiły domenę marki. Na przestrzeni lat były i są produkowane metodą 5-etapowej fermentacji. Wizytówką firmy były także ciasta drożdżowe, wytwarzane z naturalnych składników.
0r.
Budowa nowej, większej piekarni. Rozbudowa i modernizacja przestrzeni produkcyjnej; większa wydajność produkcji oraz możliwość różnicowania i wzbogacania asortymentu o kolejne rzemieślnicze wyroby.
0r.
Uruchomienie pierwszego Przystanku Piekarnia. Miejsca spotkań pokoleń, które cenią wieloletnie rzemiosło i niezmienny proces produkcyjny oraz zdrowe, wartościowe dla organizmu produkty.
0r.
Przystanek Piekarnia otrzymuje wyróżnienie „Złoty Widelec” za najlepszą piekarnię oraz certyfikat „Doceń Polskie!”. To również czas fascynacji dietą i sposobem żywienia Św. Hildegardy z Bingen, zapoczątkowany na rekolekcjach wielkopostnych u Ojców Pallotynów. W ofercie piekarni pojawiają się pierwsze w 100% orkiszowe naturalne wypieki zgodne z dietą św. Hildegardy.