Warsztaty orkiszowe z Markiem Zarembą „W duchu św. Hildegardy”
Przystanek Piekarnia to nie tylko smaki tradycyjnych, naturalnych wypieków, ale także miejsce, które edukuję i otacza się najlepszymi specjalistami w dziedzinie żywienia. Tym razem mamy przyjemność zaprosić Państwa na Warsztaty „W duchu św. Hildegardy z Bingen”, które poprowadzi Marek Zaremba. Autor bloga „Gotuj zdrowo” i książki „Jaglany detoks”. Dyplomowany dietoterapeuta i specjalista medycyny komórkowej oraz terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy.
Rozpocznij razem z nami przygodę z kuchnią orkiszową. Poznaj moc prastarego orkiszu św. Hildegardy i dowiedź się jak stosować go w codziennej kuchni.
Program warsztatów:
1. Część teoretyczna – wykład:
- renesans medycyny klasztornej
- wada kontra cnota – uzdrawiająca moc umiarkowania
- gluten kontra gluten, czyli cała prawda o orkiszu
2. Część praktyczna – warsztaty gotowania:
- podpłomyk orkiszowy z batatów
- hummus bazyliowy z nutą oregano i czarnuszką
- zimowa sałatka z orkiszem, pieczonym burakiem, owocem granatu i jarmużem
Termin i lokalizacja:
03.02.17 r., godz. 18.00-20.30
Przystanek Piekarnia, ul. Chłodna 22
Koszt warsztatów: 50 zł/os.
Szczegółowe informację pod nr kom. 510 433 277
Bilety dostępne na: warsztatyorkiszowe.evenea.pl
UWAGA! Ilość miejsc ograniczona.