O FIRMIE

Przystanek Piekarnia jest wielopokoleniową firmą założona w 1951 roku, pod nazwą Piekarnia Osiedlowa Sławomir Krzosek. Wyróżnia nas tradycja pielęgnowana od najmłodszych lat oraz wieloletnie rzemiosło i pasja przekazywana z pokolenia na pokolenie.

NASZA HISTORIA

0 r.

Zdobywanie doświadczenia w branży piekarniczej przez dziadka Edwarda.

0 r.

Otworzenie pierwszego zakładu piekarniczego w Piasecznie pod nazwą Piekarnia Krzosek.

0 r.

Uruchomienie pierwszego punkt firmowego Piekarni Osiedlowej. Chleby żytnie i razowe stanowiły domenę marki. Na przestrzeni lat były i są produkowane metodą 5-etapowej fermentacji. Wizytówką firmy były także ciasta drożdżowe, wytwarzane z naturalnych składników.

0 r.

Budowa nowej, większej piekarni. Rozbudowa i modernizacja przestrzeni produkcyjnej; większa wydajność produkcji oraz możliwość różnicowania i wzbogacania asortymentu o kolejne rzemieślnicze wyroby.

0 r.

Uruchomienie pierwszego Przystanku Piekarnia. Miejsca spotkań pokoleń, które cenią wieloletnie rzemiosło i niezmienny proces produkcyjny oraz zdrowe, wartościowe dla organizmu produkty.

0 r.

Przystanek Piekarnia otrzymuje wyróżnienie „Złoty Widelec” za najlepszą piekarnię oraz certyfikat „Doceń Polskie!”. To również czas fascynacji dietą i sposobem żywienia Św. Hildegardy z Bingen, zapoczątkowany na rekolekcjach wielkopostnych u Ojców Pallotynów. W ofercie piekarni pojawiają się pierwsze w 100% orkiszowe naturalne wypieki zgodne z dietą św. Hildegardy.

POLECAMY

NAPISZ DO NAS

Jeśli masz pytanie możesz zawsze do nas napisać.

Not readable? Change text.